adv

Pengikut Cun N Macho

HBeat

Friday, November 19, 2010

Sekadar wajah seiras

 INI ADALAH SUSULAN BERITA YG TERDAHULU....

IPOH: “Segala bukti termasuk gambar yang didedahkan ahli keluarga kanak-kanak perempuan itu bukan milik saya. Sekali imbas, memang wajah arwah bapa kanak-kanak itu ada iras muka saya.


“Dia (arwah bapa kanak-kanak itu) mungkin peminat tegar saya sehingga bergaya dan meniru gaya saya seperti yang ditunjukkan dalam gambar berkenaan. Tetapi, yang pasti dia bukan saya.” Demkian kata pemain gitar bass kumpulan May, Mohd Mokhtar Mohd Madin, 48, atau dikenali dengan nama Yus mengenai dakwaan kanak-kanak perempuan berusia sembilan tahun bernama S bahawa Yus ayahnya dan meninggal dunia lima tahun lalu akibat Aids.

Mohd Mokhtar berkata, dia terkejut selepas namanya dikaitkan dengan kanak-kanak terbabit seperti disiarkan sebuah akhbar berbahasa Cina pada 15 November lalu.  “Berita itu tidak benar dan ia membuatkan saya tersentak berikutan ia boleh menyebabkan reputasi kumpulan May tercalar.

“Saya tidak kenal kanak-kanak itu dan kenyataannya tidak betul. Malah, nama Md Nor yang didakwa nama bapa kanak-kanak itu berlainan dengan nama saya. Saya tidak pasti dari mana cerita tidak benar ini timbul, namun perkara ini perlu dijelaskan,” katanya ketika ditemui.


Yus berkata, apa yang pasti dia, isteri bersama tiga anak berusia tujuh hingga 21 tahun masih sihat walafiat dan hidup bahagia di bandar ini.Menurut Yus, dia bersama ahli kumpulan May sibuk menjalani rakaman album terbaru bagi menyambut ulang tahun ke-25 kumpulan itu tidak lama lagi.


“Waris keluarga kanak-kanak terbabit seharusnya meneliti terlebih dulu dakwaan terbabit selain menunjukkan bukti jelas berhubung identiti bapa kanak-kanak itu.“Bagaimanapun, saya maafkan perkara itu jika ini hanya salah faham dari mereka (waris kanak-kanak) berkenaan. Mungkin bapa kanak-kanak terbabit individu lain yang mempunyai iras wajah dengan saya,” katanya.

Katanya, dia sudah meneliti gambar dimaksudkan waris keluarga kanak-kanak perempuan itu dan mengesahkan bukan dirinya berdasarkan beberapa perbezaan nyata.


“Muka arwah bapa kanak-kanak itu ada iras saya, tetapi saya tidak pernah memakai jam tangan sebelah kiri kerana saya memakainya pada tangan kanan walaupun gaya rambut dan berpakaian sama dengan saya.


“Saya menyifatkan arwah bapa kanak-kanak itu sebagai peminat tegar saya sehingga dia sanggup meniru setiap gaya saya. Memang kami ada peminat tegar, dia mungkin seorang daripada mereka,” katanya.


Bagaimanapun, katanya, atas dasar perikemanusiaan, dia bersama ahli kumpulan May yang lain sanggup bertemu kanak-kanak perempuan itu bagi menghulurkan sedikit sumbangan, sekali gus mengurangkan beban serta penyakit yang dihidapi. - myMetro
2 comments:

  1. kesian adik ni....rindu kat ayah dia agaknya....

    ReplyDelete
  2. ambillah dia jadi anak angkat kau, Yus....pahala tu... dia rindukan ayahnya....

    ReplyDelete

Klik klu suka

Related Posts with Thumbnails

Iklan Semanis Madu