adv

Pengikut Cun N Macho

HBeat

Thursday, December 16, 2010

Masalah moral

Eeee....macam-macam kes yang dipaparkan oleh akhbar hari ini terutama yang berkaitan dengan moral @ maksiat.....


Kisah yang dikatakan pasangan kanak2 dua beradik (belum dapat dipastikan kesahihannya), melakukan hubungan seks. Ooooiii.....nauzubillah....Ya Allah! hindarkan perkara seperti ini dari berlaku dikalangan kaum kerabatku....


Apa nak jadi dengan masadepan kanak-kanak ini? 
Bagaimana penerimaan ibubapa mereka?
Siapakah orang ketiga yang merakam aksi mereka hingga tersebar melalui telefon bimbit? dan
apa faedah yang mereka dapat selain mengaibkan mereka sendiri........


Lagi satu kes suami yang sudah beristeri 3 melakukan maksiat bersama pelajar ipt yang berusia 18thn. Tak cukup dengan 3, buat maksiat lagi....dah kena tangkap baru kata nak jadikan isteri ke4.....


Kalau betul niat tu ikhlas....nikah la dulu.....agaknya member nak test product kot, baru nak nikah.... dah tertangkap...dah malu keluar paper baru nak nikah....manusia....manusia..... selalu dengan alasan....... Yang siremaja tu pula...tak ke rugi....pelajaran kemana....cita2 hancur....memalukan keluarga sendiri.... Itula ikutkan sangat nafsu..... masadepan belum tentu bersinar.... harapan ibubapa musnah......


Hai....entahlah, masalah moral dikalangan anak2 melayu di bumi tercinta ini semakin parah.... aku jadi fobia kerana aku juga miliki 3 dara yang harus aku pantau....cabaran buat aku dan suami dalam mendidik mereka dewasa ini..... 


3 comments:

Klik klu suka

Related Posts with Thumbnails

Iklan Semanis Madu