adv

Pengikut Cun N Macho

HBeat

Friday, February 25, 2011

Terkedu Sekejap

Arwah Sudirman Hj Arshad.....bila akak switch-on tv lebih kurang pukul 4.00pm, akak nampak arwahnya show dlm rtm 1 bersama Atai dan arwah Yusni Jaafar.

Terkedu sekejap because I miss him so much, I mean his songs, voices & acts. He used to be my favourite artist and will stay as it is.


singing lawyer
Secara ringkasnya, allahyarham dilahirkan 25hb Mei, 1954 dan menghembuskan nafas terakhir pada 22hb Feb 1992. Beliau merupakan graduan undang2 dari UM dan dinobatkan sebagai Penghibur No. 1 Asia di London pd 1989. Kalau xsilap lah ya, lagu yg dinyanyikan masa itu ialah The Big Spender, kalau salah minta maaf la ya...ingat2 lupa lak.

Antara lagu yg akak suka pd masa tu ialah Balik Kampung (maklumlah masa tu kitakan perantau), Aku Penganggur (lepas belajar susah nak cari kerja...inilah lagu penawar hati kala itu) dan yg paling touching sekali Salam Terakhir (mcm dah tahu dia nak tinggalkn peminatnya).



Februari datang lagi maka genaplah pemergiannya selama 19 thn. Ku hadiahkan Al-fatihah buat allahyarham Sudir dan juga xlupa allahyarhamah Yusni Jaafar yg baru sebentar tadi membuat aku terkedu dan terhibur.
semasa dinobatkn sbg Penghibur Asia No. 1 di London
Walau camna pun you are the best xkan ada penggantimu. Suara, gelagat dan lukisan kartun2 mu xkan hilang dari ingatan akak kerana kamu adalah satu2nya penyanyi M'sia yg jadi idola akak masa itu.


Semoga rohmu dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama org2 yg disayangi YG ESA...amin.

No comments:

Post a Comment

Klik klu suka

Related Posts with Thumbnails

Iklan Semanis Madu