adv

Pengikut Cun N Macho

HBeat

Thursday, March 3, 2011

Mayat bayi lelaki ditemui dalam komuter


PERIKSA...anggota polis forensik memeriksa mayat bayi lelaki ditemui dengan sejadah, semalam. foto Harian Metro
PELABUHAN KLANG – Mayat bayi lelaki yang masih bertali pusat dan dibungkus dalam plastik hitam ditemui di bawah tempat duduk gerabak hadapan komuter yang berhenti di stesen Pelabuhan Klang sini hari ini.
Mayat bayi itu dibalut dengan selimut bercorak bunga dan turut diletakkan bersama mayat itu ialah sehelai sejadah dan surah Yasin.
Ketua Polis Daerah Klang Selatan, ACP Mohamad Mat Yusop berkata, polis menerima laporan berhubung kejadian itu kira-kira pukul 9.15 pagi dan mayat bayi itu dipercayai dibuang ketika komuter berkenaan dalam perjalanan ke stesen Pelabuhan Klang di sini.
"Mayat bayi itu ditemui seorang tukang cuci gerabak komuter Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) ketika membersihkan gerabak komuter itu di stesen Pelabuhan Klang,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.
Beliau berkata, komuter itu memulakan perjalanan pada pukul 5.35 pagi ke Batu Caves sebelum berpatah balik dan tiba di stesen Pelabuhan Klang pada pukul 8.15 pagi.
Mohamad berkata, mayat bayi itu dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang dekat sini untuk bedah siasat. – Bernama

No comments:

Post a Comment

Klik klu suka

Related Posts with Thumbnails

Iklan Semanis Madu