adv

Pengikut Cun N Macho

HBeat

Thursday, April 14, 2011

Dibelasah berebut kekasih


AMPANG: Seorang pelajar perempuan bukan saja ditumbuk dan diterajang, malah turut dipukul menggunakan sebatang kayu oleh tiga pelajar perempuan akibat berebut teman lelaki, kelmarin.

Difahamkan, walaupun pelajar perempuan tingkatan tiga itu lembik akibat ditumbuk dan diterajang di perutnya, kumpulan pelajar terbabit yang berlagak samseng terus memukul mangsa dengan kayu sehingga cedera.

Sumber berkata, ketika kejadian, mangsa berjalan keluar sekolahnya di daerah ini kira-kira jam 2 petang apabila tiga pelajar perempuan terbabit yang bersekolah di sekolah sama bertindak menunggunya di luar pagar sekolah.

“Sejurus melihat mangsa keluar, tiga pelajar itu mengajak mangsa mengikut mereka ke satu kawasan lain.

“Mangsa dipercayai tidak mengetahui perkara sebenar hanya mengekori kumpulan terbabit sebelum mereka berhenti di hadapan sekolah rendah berhampiran,” katanya.

Menurutnya, seorang dari mereka memarahi mangsa kerana kononnya mangsa merampas teman lelakinya yang juga pelajar sekolah sama.

“Bengang dengan tuduhan itu, mangsa dan pelajar terbabit dipercayai bertengkar. Ahli kumpulan lain turut masuk campur menyebabkan keadaan bertambah tegang.

“Kumpulan itu dikatakan ‘naik angin’ apabila mangsa tidak mengendahkan amaran mereka supaya memutuskan hubungan dengan teman lelakinya itu,” katanya.

Berikutan itu, mereka mula menyerang mangsa dengan menumbuk muka dan perutnya beberapa kali.

Sumber berkata, mangsa cuba mempertahankan diri dengan melawan namun kumpulan itu bertindak lebih ‘ganas’ dengan menyepak dan memukul mangsa menggunakan kayu di kepala dan kaki.

Akibat pukulan itu, mangsa pengsan.

“Pelajar lain yang menyaksikan kejadian itu memberitahu guru sebelum menghantar mangsa ke hospital,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin mengesahkan menerima laporan kejadian berkenaan. - myMetro

1 comment:

  1. Lihat lah moral anak2 skrg, yg perempuannya kemaruk benar dgn jantan, sanggup melakukn jenayah berebutkn jantan. Xtahu malu langsung. Mereka bukannya fokus pd pelajaran tapi kearah keseronokn yg membinasakn diri sendiri. Aku bersimpati pd ibubapa pelajar2 ini kerana perbuatan anak2 mereka yg secara x langsung mencalarkn maruah keluarga.

    ReplyDelete

Klik klu suka

Related Posts with Thumbnails

Iklan Semanis Madu