adv

Pengikut Cun N Macho

HBeat

Tuesday, April 19, 2011

Gadis diculik, dikurung 11 hari


BUKIT MERTAJAM: “Sepanjang 11 hari dikurung, saya tak diberi makan, tak dibenarkan ke bilik air dan hanya terfikir mati kerana sering diugut untuk ditikam jika cuba melepaskan diri,” kata Nor Sahanita Rahmat, 15, menceritakan pengalaman ngerinya apabila diculik dan dikurung di sebuah rumah di Lunas, Kulim.

Remaja itu dilaporkan hilang pada 4 April lalu dipercayai membonceng motosikal bersama seorang lelaki berhampiran kawasan rumahnya di Kampung Bukit Kechil, Juru, dekat sini. Bagaimanapun, katanya, dia sebenarnya diugut oleh kenalan kepada rakan perempuannya supaya mengikut mereka ke tempat yang dirahsiakan. 

Nor Sahanita berkata, pada hari kejadian, dia diajak rakannya untuk berjumpa, tetapi apabila tiba di tempat dijanjikan, terdapat seorang remaja lelaki dan perempuan menunggang motosikal lain ada bersama rakannya itu.

“Remaja perempuan yang berusia belasan tahun itu minta saya dan rakan mengikutnya dan jika kami enggan, dia mengugut mahu menikam kami dengan pisau yang dibawa dan kerana takut kami berdua hanya mampu mengikut arahannya.

“Mereka membawa kami ke sebuah rumah kosong yang terletak di ladang kelapa sawit di Lunas, Kulim, tanpa mengetahui tujuan sebenar dibawa ke sana,” katanya ketika ditemui di rumahnya semalam. - myMetro

No comments:

Post a Comment

Klik klu suka

Related Posts with Thumbnails

Iklan Semanis Madu