adv

Pengikut Cun N Macho

HBeat

Wednesday, April 13, 2011

Pelajar tingkatan empat hilang selepas ke sekolah


PUTRAJAYA: Seorang pelajar perempuan, Nur Atiqah Tajuddin, 16, yang ke sekolah pada petang Jumaat lepas untuk menghadiri kelas tidak pulang ke rumahnya di Presint 9 sehingga hari ini.

Ibunya Roslinda Karim, 46, berkata kali terakhir beliau bertemu anaknya, ketika beliau pulang ke rumah pada waktu rehat hari yang sama sebelum kembali ke tempat kerja di sebuah kementerian di sini pada pukul 2 petang. 

"Selepas Nur Atiqah tidak pulang ke rumah petang itu, saya hubungi rakannya yang sama-sama ke sekolah dan diberitahu anak saya sudah keluar dari sekolah dan ke perhentian bas berhampiran untuk bertemu seorang lagi rakan perempuannya berusia 12 tahun yang dilaporkan turut hilang," katanya di sini.

Roslinda berkata, Nur Atiqah, anak keempat daripada enam beradik dan bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Presint 9 (1) tidak membawa telefon bimbit dan sebarang dokumen pengenalan diri. 

Cubaan beliau menghubungi rakan Nur Atiqah yang dilaporkan hilang bersamanya juga gagal apabila telefon bimbit itu dijawab oleh invidividu tidak dikenali. 

Roslinda berkata tiada perselisihan faham berlaku antara Nur Atiqah dengan anggota keluarganya. 

"Anak saya berkulit hitam manis, tinggi 170cm, badan sederhana kurus, berambut pendek dan lurus berwarna perang. Saya merayu sesiapa yang menemuinya supaya menghubungi balai polis berhampiran," katanya yang membuat laporan polis pada Sabtu lepas. - myMetro

No comments:

Post a Comment

Klik klu suka

Related Posts with Thumbnails

Iklan Semanis Madu