adv

Pengikut Cun N Macho

HBeat

Thursday, April 28, 2011

Penuntut kolej swasta mengaku berkelakuan tidak sopan


TUMPAT 27 April - Seorang penuntut kolej swasta mengaku bersalah di Mahkamah Rendah Syariah di sini hari ini atas tuduhan berkelakuan tidak sopan bersama pasangan sejenisnya di atas hamparan cadar di tepi Pantai Pulau Tengkorak, di sini bulan lalu.

Tertuduh Meerza Shah Abdul Hakim, 19, hadir seorang diri ke mahkamah, mengaku melakukan perbuatan tersebut dengan pasangan lelakinya, Zuhaili Ahmad @ Ghazali, 26.

Pertuduhan terhadap Zuhaili tidak dapat dibacakan kerana tertuduh itu gagal hadir ke mahkamah dan Hakim Syarie Mazlan Abdullah mengeluarkan waran tangkap.

Sementara menunggu hukuman dijatuhkan pada 25 Mei ini, Mazlan membenarkan Meerza Shah akan diikat jamin RM1,000 dengan seorang penjamin ataupun ditahan di penjara sehingga tarikh jatuh hukuman jika gagal membayar jaminan.

Mengikut fakta kes, pasangan terbabit sedang asyik memadu kasih pada pukul 4.35 petang, 11 Februari lalu di kawasan tersorok di pantai tersebut tanpa menyedari perbuatan mereka diperhatikan oleh tiga penguat kuasa agama.

Mereka ditahan ketika sedang berbaring dalam keadaan bertentangan hukum syarak iaitu muka tertuduh berada di atas dada pasangan yang pada mulanya pegawai penguat kuasa menyangka dia seorang perempuan berdasarkan pakaian.

Selepas ditahan dan disoal siasat, penguat kuasa agama mendapati pasangan Meerza Shah yang menyerupai wanita itu sebenarnya lelaki berdasarkan kad pengenalan.

Tertuduh itu didakwa mengikut Seksyen 5 (1) Kanun Jenayah Syariah Negeri Kelantan, No. 2, 1985 yang memperuntukkan denda RM1,000 atau enam bulan penjara atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan.

Meerza Shah merayu supaya hukuman denda dikurangkan kerana masih menuntut di sebuah kolej swasta tetapi Penolong Pendakwa Syarie negeri, Wan Salina Wan Hussin memohon hukuman yang dapat mencegah masyarakat daripada melakukan perbuatan sama. - Utusan

2 comments:

  1. eeeee xmalu....... Memang xmalu, kalau malu tidak lah dia berkelakuan spt ini.... binatang pun xwat camni....

    ReplyDelete
  2. Ceh,binatang pun nafsu sama je.Anjing ehem2 dgn kucing,etc.Skang pun dh ramai org x tau malu.. pompuan pakai seksi,tudung tidak menutup dada...Akhir zamanla katakan,harap orang tu insapla.

    ReplyDelete

Klik klu suka

Related Posts with Thumbnails

Iklan Semanis Madu