adv

Pengikut Cun N Macho

HBeat

Tuesday, July 26, 2011

Mayat ejen pekerja asing ditemui ngeri

GEMAS: Seorang ejen pekerja asing yang hilang sejak Sabtu lalu, ditemui mati dipercayai dibunuh dengan keadaan leher hampir putus, telinga kanan hilang dan pergelangan tangan kanannya putus, dalam lubang yang ditutup daun kering di ladang getah dekat Pasir Besar di sini, awal pagi semalam.

Mayat Mohd Sofian Mustafa, 34, ditemui hampir reput dicampak dalam lubang sedalam satu meter.

Ketua Polis Daerah Tampin, Superintendan Wooi Kooi Cheang, berkata mayat mangsa yang masih bujang ditemui di Kilometer 10 Jalan Gemas-Pasir Besar, kira-kira jam 1 pagi.

Katanya, mangsa meninggalkan rumahnya di Dangi, Kuala Pilah ke FELDA Palong, Jempol, kerana urusan kerja sebagai pembekal pekerja asing ke ladang dan tanah rancangan FELDA, dipercayai membawa wang tunai RM3,000.

“Mangsa meminjam kereta adiknya yang dijumpai penduduk tempatan dan kemudian melaporkan kepada polis. Ketika itu, mayatnya belum ditemui.

“Apabila adiknya dipanggil ke tempat kejadian, dia terkejut menemui mayat abangnya dalam keadaan mengerikan,” katanya, semalam.

Wooi berkata, siasatan awal mendapati mangsa parah di kepala, leher dan tangan, tetapi tiada senjata ditemui di tempat kejadian, manakala dokumen pengenalan diri dan wang tunai RM3,000 miliknya hilang.

Sementara itu Mohd Yatim, 29, yang menemui mayat abangnya berkata, polis datang ke rumahnya jam 12.20 pagi semalam dan memaklumkan menemui keretanya di ladang getah dekat FELDA Pasir Besar.

Polis meminta orang ramai yang mempunyai maklumat menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tampin di talian 06-4411221 atau 06-4411222 atau Pegawai Penyiasat, Asisten Superintendan Mohd Safari Sidik di talian 019-7582222. - BHarian

No comments:

Post a Comment

Klik klu suka

Related Posts with Thumbnails

Iklan Semanis Madu