adv

Pengikut Cun N Macho

HBeat

Saturday, July 9, 2011

Restoran terkenal tapi dapur jijik

KOTOR...Dr Sallehudin memeriksa peti ais sebuah restoran dalam operasi di Jalan Tuanku Abdul Rahman.
KOTOR...Dr Sallehudin memeriksa peti ais sebuah restoran dalam operasi di Jalan Tuanku Abdul Rahman.

KUALA LUMPUR: Menjijikkan! Perkataan ini mungkin paling sesuai untuk menggambarkan keadaan beberapa dapur restoran terkenal yang diserbu pegawai kesihatan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) di Jalan Tuanku Abdul Rahman, di sini, Rabu lalu.

Di bahagian depan restoran, semuanya tersusun cantik dan lauk yang disajikan menyelerakan. Namun, sebaik saja melangkah ke dapur, bau meloyakan menusuk hidung.

Najis tikus dan lipas bersepah di lantai terutama di stor dan tandas, sampah tidak dibuang, peti sejuk dan lantai kotor seperti tidak pernah dibersihkan dan bahan mentah masakan dibiarkan bersepah di merata tempat.

Pengarah Kesihatan DBKL, Dr Sallehudin Abu Bakar, berkata pegawai kesihatan sudah memberikan notis awal kepada pemilik restoran dua minggu lalu supaya membersihkan premis dan mengikut garis panduan ditetapkan Jabatan Kesihatan, namun mereka gagal melaksanakan arahan.

“Selepas dua minggu, pemeriksaan susulan dibuat dan tiada perubahan. Peniaga yang ingkar mengikut arahan diberi notis penutupan premis sehingga semuanya dibersihkan semula." katanya. - myMetro

1 comment:

  1. eeeee...kotornya....kalau Jln TAR, ini mesti mamak punya....nasib baik akak xsuka mkn di restoran mamak. Lain kali letak lah nama restoran tersebut biar semua org tahu.......

    ReplyDelete

Klik klu suka

Related Posts with Thumbnails

Iklan Semanis Madu