adv

Pengikut Cun N Macho

HBeat

Monday, October 24, 2011

Polis parah dirempuh pelajar rempit


ZULKAPLI menerima rawatan di HTAR, Klang, semalam.
ZULKAPLI menerima rawatan di HTAR, Klang, semalam.
KLANG: Seorang pegawai polis trafik terkehel tangan kiri dan menerima tujuh jahitan pada kaki kanan selepas dirempuh seorang mat rempit ketika mengetuai 'Ops Rempit' di Persiaran Raja Muda Musa di sini, awal pagi semalam. 

Cif Inspektor Zulkapli Hashim, 49, kini dirawat di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), di sini.
Berikutan itu, polis menahan seorang remaja lelaki berumur 17 tahun yang menuntut di Sekolah Menengah Teknik, di sini, bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 43 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana menunggang secara cuai sehingga menyebabkan kecederaan.
Remaja berkenaan bagaimanapun dilepaskan dengan jaminan polis. Ibu bapa remaja itu dari Sabak Bernam, turut dipanggil untuk diberikan kaunseling. 

Ketua Bahagian Ketenteraman Awam dan Trafik Daerah Klang Selatan, Deputi Superintendan Rosli Abd Rahman, berkata kejadian berlaku jam 3.45 pagi ketika Zulkapli dan beberapa anggota menjalankan operasi mencegah lumba haram. 

“Ketika mengadakan sekatan jalan, Zulkapli tiba-tiba dirempuh remaja yang menunggang Yamaha LZ 125 ketika cuba meloloskan diri selepas melihat dua rakannya berbuat demikian,” katanya. 

Beliau berkata, pihaknya masih menunggu keputusan ujian air kencing bagi menentukan sama ada remaja terbabit di bawah pengaruh dadah atau sebaliknya. 

Zulkapli ketika ditemui di HTAR berkata, beliau tidak sempat mengelak daripada dirempuh remaja itu menyebabkannya rebah sebelum dibantu rakan setugas. 

“Walaupun ini kejadian pertama, saya anggap ia asam garam sebagai anggota polis. Ia tidak akan mematahkan semangat saya untuk terus memikul tugas yang diamanahkan,” katanya.  - BHarian

No comments:

Post a Comment

Klik klu suka

Related Posts with Thumbnails

Iklan Semanis Madu