adv

Pengikut Cun N Macho

HBeat

Friday, December 30, 2011

Lelaki maut kena hempap motor lif

SELERAK...kesan darah di lokasi kejadian. Gambar kecil, Mohd Abdillah.
SELERAK...kesan darah di lokasi kejadian. Gambar kecil, Mohd Abdillah. Imej: HMetro
KUALA KANGSAR: Seorang pemuda yang baru bekerja tidak sampai sebulan di sebuah kedai perabot maut selepas motor bagi menggerakkan lif yang putus dipercayai akibat muatan berlebihan, menimpa kepalanya di premis majikannya setinggi tiga tingkat di Jalan Raja Chulan, di sini, semalam.

Dalam kejadian jam 9.40 pagi itu, Mohd Abdillah Mohd Khairuddin, 27, dikatakan berada di tingkat satu sedang mengendalikan kelengkapan perabot untuk dibawa turun dari tingkat dua menggunakan lif barang.

Namun, lif berkenaan tiba-tiba tersangkut sebelum rantainya terputus menyebabkan motor penarik lif itu tercabut dan menghempap kepala mangsa.

Kejadian turut menyebabkan badan mangsa tersangkut pada lif sebelum lif berkenaan terjunam ke bawah premis bersama mangsa. 

Mangsa yang berasal dari Kampung Banjir, di sini dan baru mengikat tali pertunangan dengan gadis pilihannya bulan lalu, meninggal dunia di tempat kejadian dalam keadaan mengerikan dengan percikan darah kepala mangsa kelihatan di sekitar tempat kejadian.

Ketua Polis Daerah Kuala Kangsar, Superintendan Abdul Gaffar Muhammad, berkata siasatan awal mendapati chain host lif berkenaan terputus disebabkan tidak mampu menampung bebanan dan mengklasifikasikan kes berkenaan sebagai mati mengejut.

“Mayat mangsa dibawa ke Hospital Kuala Kangsar sebelum jenazahnya dituntut ahli keluarga pada jam 3.30 petang untuk dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Taman Jasa,” katanya. 

Rakan mangsa yang enggan dikenali berkata, arwah bekerja di kedai perabot itu sejak 6 Disember lalu sebelum bercuti beberapa hari pada minggu lalu berikutan kematian neneknya.

Katanya, mangsa baru kembali bekerja semalam dan memasuki pejabat pada jam 9.13 pagi sebelum ditugaskan membawa perabot turun dari tingkat dua ke tingkat satu menggunakan lif di bahagian stor di belakang premis.  - BHarian

1 comment:

Klik klu suka

Related Posts with Thumbnails

Iklan Semanis Madu