adv

Pengikut Cun N Macho

HBeat

Thursday, December 22, 2011

Warga emas cedera ditetak anak


KUALA LIPIS: Hanya kerana meminta anak perempuannya bersarapan, cuping telinga kanan seorang warga emas hampir putus manakala pergelangan tangan kanannya cedera akibat ditetak anak perempuannya itu di rumah mereka di Taman Lipis Baru, di sini pagi kelmarin.

Dalam kejadian jam 8 pagi itu, Ho Yoon Ming, 83, tidak sempat melarikan diri apabila diserang anak perempuannya yang berusia 53 tahun yang dipercayai kurang siuman ketika dia sedang berehat di depan rumahnya.

Anak perempuan mangsa dipercayai berang selepas bapanya itu mendesaknya makan bubur yang disediakan sebagai sarapan sebelum Ho pergi berehat di depan rumah.

Anak perempuannya kemudian mengambil pisau pemotong daging di dapur lalu melibas pisau berkenaan mengakibatkan mangsa cedera di beberapa bahagian tubuhnya.

Ketua Polis Daerah, Superintendan Abdul Razak Hassan berkata siasatan mendapati kejadian itu dipercayai berpunca teguran mangsa meminta anak perempuannya itu makan selepas dia menyajikan bubur di atas meja.

Menurutnya, siasatan turut mendapati mangsa yang sudah uzur tidak sempat menyelamatkan diri, menggunakan tangan untuk menangkis serangan itu mengakibatkan pergelangan tangannya cedera.

Katanya, anak mangsa yang seperti dirasuk tidak menghiraukan jeritan bapanya, terus melibas pisau lalu terkena telinga kanan dan kepala menyebabkan warga emas itu rebah berlumuran darah.

“Jeritan kedua-dua mereka menarik perhatian jiran berhampiran dan mereka cuba menyelamatkan mangsa namun disergah wanita terbabit yang mengacukan senjata tajam berkenaan.

“Polis yang mendapat panggilan berhubung kejadian terbabit melalui jiran mangsa pada jam 8.30 pagi bergegas ke rumah mangsa sebelum mendapati wanita itu sedang berdiri sambil memegang senjata tajam berkenaan,” katanya di sini, semalam.

Menurutnya, wanita terbabit turut mengacukan pisau kepada sepasukan anggota polis sambil mengugut mahu terus mencederakan mangsa.

“Melihat keadan semakin tegang dan cemas, anggota polis memujuknya selama setengah jam supaya menyerah diri sebelum dia mencampakkan senjata tajam dipegangnya,” katanya.

“Wanita itu ditahan dan polis menemui bapanya yang terbaring dalam rumah dengan kesan luka dan tetakan di kepala dan badan.

“Mangsa dan anaknya dikejarkan ke Hospital Kuala Lipis (HKL). Ho menerima tujuh jahitan di kepala dan telinga manakala pergelangan tangan kanannya dijangka dibedah dalam masa terdekat,” katanya. - myMetro

No comments:

Post a Comment

Klik klu suka

Related Posts with Thumbnails

Iklan Semanis Madu