adv

Pengikut Cun N Macho

HBeat

Monday, August 27, 2012

Nora Danish bahagia di samping Rayqal

Nora Danish bahagia di samping RayqalTahun ini merupakan tahun keempat pelakon kecil molek ini menyambut lebaran sebagai ibu tunggal. Tidak pernah rasa tersisih, Nora Danish berkata, Syawalnya tetap bermakna dengan satu-satunya anak lelakinya, Putra Rayqal, 4, di sisi.

Malah kemeriahan Aidilfitri masih terasa meskipun sudah seminggu meraikannya. Menurut Nora, dia kini semakin gembira dengan kehidupannya. Tiada yang lebih bahagia buatnya apabila dapat melihat Rayqal membesar di depan mata.

"Dalam usianya yang semakin meningkat, ada sahaja keletah dan tingkah lakunya yang mencuit hati saya. Sekarang dia dah pandai bergaya dan baju raya pun dia nak pilih sendiri.

"Kalau dulu dia pakai sahaja apa yang saya berikan, tetapi sekarang dia dah pandai minta macam-macam," kata Nora sambil tersenyum.

Jelas Nora, Rayqal juga pandai mengkritik pakaiannya. "Kalau baju yang saya pakai tidak cantik di matanya, pasti dia akan memberi teguran," katanya yang suka berpakaian sedondon dengan Rayqal.


Batal hasrat ke Yangon

Jika sebelum ini Nora pernah memberitahu akan beraya di Yangon, Myanmar, namun hasrat itu terpaksa dilupakan. Menurut bintang drama bersiri Puteri ini, dia agak kecewa kerana tidak dapat pulang ke kampung ibunya itu.

"Sebenarnya, sebahagian kawasan di sana sedang bergolak, jadi saya dan keluarga terpaksa menukar perancangan itu. Harapan saya dapatlah bertemu sanak-saudara di sana, bagaimanapun, demi keselamatan semua, kami sepakat untuk batalkan hasrat itu dan memilih untuk beraya di Bali, Indonesia," jelasnya.

Ujar Nora, memandangkan dia datang daripada keluarga yang kecil, sambutan hari rayanya juga dalam suasana yang sederhana.

"Keluarga tak ramai, jadi sambutan juga tidaklah meriah seperti mereka yang mempunyai keluarga besar. Jadi perbelanjaan juga tidaklah sebanyak mana. Memang kami tidak pernah berlebih-lebih, cukuplah sekadar yang perlu sahaja," katanya.


Terkenang arwah bapa

Setiap kali Syawal menjelma, Nora berkata, dia pastinya terkenang arwah bapa tercinta. "Arwah meninggal sejak saya berusia 12 tahun lagi.

"Memang saya rindu sangat kepada arwah, lagi pun arwah pergi ketika saya masih kecil. Jadi kenangan meraikan hari raya bersama arwah memang tidak dapat dilupakan. Pun begitu saya sentiasa mendoakan agar roh arwah sentiasa dicucuri rahmat," katanya. - SinarHarian

No comments:

Post a Comment

Klik klu suka

Related Posts with Thumbnails

Iklan Semanis Madu