adv

Pengikut Cun N Macho

HBeat

Sunday, December 23, 2012

Gadis cari bapa jadi wali nikah

Gadis cari bapa jadi wali nikah
Norfarahniza menunjukkan gambar bapanya sewaktu muda yang ada dalam simpanannya. Gambar kecil: Mohamad Shukor

SINTOK – Seorang gadis yang bakal melangsungkan perkahwinan berusaha mencari bapa kandungnya yang telah terpisah sejak 14 tahun lalu.

Norfarahniza Mohamad Shukor, 22, yang berasal dari Kampung Cherok Mokkan, Changlun itu akan melangsungkan perkahwinannya Julai tahun depan.

Menurutnya, dia sebolehnya mahu bapa kandungnya, Mohamad Shukor, berusia lingkungan 40-an yang berasal dari Alor Setar menjadi wali untuk majlis akad nikahnya nanti.

“Ayah dulunya adalah pesara tentera dan selepas berhenti saya tidak tahu pekerjaannya memandangkan waktu itu saya masih kecil.

“Kali terakhir saya melihat wajah ayah ketika berusia lapan tahun dan selepas itu dia pergi tiada sebarang khabar berita sehingga kini,” katanya kepada Sinar Harian.

Katanya, sehingga kini dia masih tidak mengenali wajah sebenar ayahnya itu dan hanya dapat melihat menerusi gambar lama yang tersimpan.

“Kemungkinan sudah berlaku perubahan terhadap wajah ayah dan sekiranya dia melihat anaknya ini sedang berusaha mencarinya, saya berharap dia dapat pulang untuk melaksanakan tanggungjawabnya sebagai ayah,” katanya ketika ditemui.

Sekiranya orang ramai mengenali maklumat berhubung bapanya seperti yang disiarkan atau termasuklah ayahnya sendiri, boleh menghubunginya di talian 013-2531204. - SinarHarian

No comments:

Post a Comment

Klik klu suka

Related Posts with Thumbnails

Iklan Semanis Madu